Two factor authenticatie; Geen keuze, is ook een keuze.

Written by MacDaddy Rotterdam on oktober 21, 2018 in Uncategorized


Het zal je maar gebeuren je bent je iPhone kwijt geraakt en je hebt tijdelijk een andere iPhone in gebruik. Alleen om deze iPhone te activeren stuurt Apple je een code op een van je andere apparaten die je in gebruik hebt. Heb je de code niet ontvangen? Dan kan je je tijdelijke iPhone niet ingebruiknemen. Herkenbaar? Maak kennis met de twee-factor-authenticatie.

De twee-factor-authenticatie is een extra beveiligingslaag voor uw Apple ID die is ontworpen om ervoor te zorgen dat u de enige persoon bent die toegang heeft tot uw account, zelfs als iemand uw wachtwoord weet.
Voor de apple gebruiker die het vervelend vind om enig ander Apple apparatuur te gebruiken bij installeren, inloggen, wijzigen van belangrijke zaken zit er niks meer op dan het accepteren dat er geen weg meer terug is. Ja, ik zeg het goed het is helaas niet meer mogelijk om de optie van twee factor authenticatie uit te zetten. Voorheen was het mogelijk om in te loggen bij appleid.apple.com om deze optie alsnog uit te zetten.

Dwingt Apple ons er toe hiervan gebruik te maken? Ja, It’s all for the greater good 😉
Met de komst van Apple Pay in Nederland ( lancering nog onbekend) is deze ingebouwde twee-factor authenticatie absoluut een vereiste. We kunnen er niet omheen om deze soms wat irritante beveiligingsoptie toe te laten in ons leven. Zijn er nog uitwegen? Ja, die zijn er.

Mocht je binnen twee weken deze beveiligingsoptie twee-factor-authenticatie hebben aangezet, en ervaar je ongemakken maak je dan je email open en klik op de link ‘’Naar de vorige beveiligingsinstellingen terugkeren’’. Zo kan je alsnog de twee-factor-authenticatie uitzetten.

Is deze opties voor jou niet meer mogelijk? En voel je enigszins gedwongen om dit maar te accepteren? Power to the users 😉

Neem dan contact op met Apple Support om deze beveiligingsopties alsnog uit te schakelen.

We’ve got your Back!

MacDaddy Rotterdam

Leave Comment